Începeți prin a face primul pas.

Poate nu vei fi un atlet profesionist. Chiar dacă nu ai mai încercat niciodată un sport, s-ar putea să-ți stabilești totuși un obiectiv mare de fitness pentru tine. O plimbare de secol este un exemplu de obiectiv de fitness (o plimbare de 100 de mile cu bicicleta în mai puțin de o zi). De asemenea, puteți să vă înscrieți într-o ligă sportivă sau să vă antrenați pentru un triatlon (o serie de trei evenimente de anduranță, de obicei înot, ciclism și alergare).

Eliberați-vă de zona dvs. de confort

Luați în considerare mai întâi posibilitățile. Există numeroase activități de încercat și este posibil să descoperiți că vă bucurați de ceva de care nu vă așteptați niciodată să vă bucurați. Vrei să te pregătești pentru ceva extrem de dificil și în afara zonei tale de confort? Warrior Dash și Tough Mudder sunt două rase populare. Sunt curse grele cu obstacole care necesită să treci prin noroi și apă, să treci pe pereți și să te târăști prin tuneluri în stilul luptei.

Începeți cu obiective mici.

S-ar putea să aveți un obiectiv mare în minte, cum ar fi alergarea unui maraton. Stabilirea unei secvențe de obiective mai mici care să conducă la obiectivul tău final este cea mai bună abordare pentru a ajunge acolo. Stabiliți-vă obiective pentru a alerga câteva curse de 5K înainte de a vă înscrie la un maraton, de exemplu. Încercați să alergați mai întâi o milă. Aplicațiile de fitness vă pot ajuta să urmăriți toate realizările dvs. în timp ce lucrați spre obiectivul principal.

Schimbă lucrurile

Dacă faci același antrenament în fiecare zi, te-ai putea plictisi. Și după 6 până la 8 săptămâni de a face aceeași activitate în fiecare zi, mușchii tăi se adaptează. Pierzi mușchi și arzi mai puține calorii. Antrenamentul pe intervale presupune creșterea ritmului pentru un minut, apoi încetinirea și repetarea procesului. Înotul, ciclismul în interior și kickboxingul sunt exemple de activități de forță și cardio.

Obțineți aprobarea medicului dumneavoastră.

Dacă aveți peste 45 (bărbați) sau 55 (femei) și nu sunteți activ în prezent, consultați-vă medicul înainte de a începe să faceți exerciții (femei). Dacă aveți o problemă de sănătate sau aveți nevoie de medicamente regulate, trebuie să solicitați în plus permisiunea medicului dumneavoastră. Începeți cu atenție pentru a minimiza rănile și epuizarea: 3 zile pe săptămână timp de 10-15 minute. Apoi crește treptat durata și intensitatea.

Alimentați-vă mâncând și bând.

Exercițiile fizice îți măresc metabolismul și ard mai multe calorii. Așadar, consumați trei mese cu gustări sănătoase la fiecare două ore. Gustare carbohidrați (suc, fructe sau iaurt) înainte de un antrenament pentru energie rapidă. Alimentați cu un amestec de carbohidrați/proteine, cum ar fi un sandviș cu unt de arahide sau un smoothie, după un antrenament lung și intens. În caz contrar, mâncați mese ușoare și gustări: un măr cu unt de arahide, iaurt cu nuci sau un ou pe pâine integrală sunt toate opțiuni bune.