Schiul alpin este un sport în care schiorii cu legături cu toc fix alunecă pe dealuri acoperite cu zăpadă. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de schi alpin, totuși acest termen cuprinde o varietate de metode. Schiul alpin se distinge de schiul cu călcâi liber, schi alpinism și schi nordic, care include fond, sărituri cu schiurile și telemark. Schiul alpin este popular în regiunile din Europa, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă, Anzii din America de Sud și Asia de Est, unde există o combinație de zăpadă, versanți montani și o infrastructură turistică suficientă.

Care sunt diferitele tipuri de schi?

Schi de plăcere

Schiorii de agrement reprezintă majoritatea celor care merg la schi în fiecare an. Ești un schior de agrement dacă îți place să ieși, să mergi pe teleschi și să faci câteva viraje în stațiunea locală sau în vacanță de câteva ori pe an. Când vine vorba de schiuri, scopul este să descoperi plăci care să facă experiența mai plăcută, astfel încât să te poți bucura de acele zile prețioase pe deal. Schiori de agrement, aveți noroc. Schiatul nu a fost niciodată mai ușor datorită noilor progrese în formele și tehnologiile de schi. Daca nu ai schiat de ceva vreme, vei observa ca schiurile de astazi sunt mai scurte si au laterale mai agresive (diferenta de latime dintre varful si talia schiului), facandu-le mult mai usor de rotit. Deși schiurile de agrement sunt concepute în primul rând pentru linii îngrijite, puteți să vă provocați și să învățați să schiați denivelări, copaci și chiar pudra pe un set bun de schiuri de agrement. În plus, închirierile și demonstrațiile au crescut, făcându-vă mai ușor să verificați echipamente de înaltă calitate din stațiune și să luați o decizie mai informată cu privire la schiul care vă este cel mai bine.

Schi liber

Aeriene și moguli au fost cele două discipline care au alcătuit la început schiul liber. Skicross, half-pipe și stilul de pârtie sunt acum incluse în schiul freestyle. Freeskiing-ul este un sport olimpic care combină elemente de skateboarding pe stradă, BMX și patinaj pe linie.

În prezent, există două ramuri principale ale schiului freestyle: una care include evenimente convenționale, cum ar fi moguls și aerials, și alta care include evenimente precum halfpipe, big air, slopestyle și large mountain sau free-ski. Noua școală de schi a crescut până la punctul în care au apărut noi companii de schi specializate în schiuri twin-tip, care sunt construite pentru aterizarea „fakie” sau „switch” (înapoi) pe sărituri și șine.