phoenixsportsclub

Fotbalul (Fotbalul) este unul dintre cele mai vechi sporturi din lume și cu asta; este, de asemenea, unul dintre cele mai recunoscute. Culmea jocului internațional vine sub forma Cupei Mondiale de Fotbal. Există, de asemenea, turnee precum Euro Campionatele, Copa America și Cupa Africii a Națiunilor. Pe plan intern, cele mai puternice ligi provin din Anglia (Premier League engleză), Spania (La Liga), Italia (Serie A) și Germania (Bundesliga). În părți ale lumii, sportul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Fotbal.

Obiectul jocului

Scopul fotbalului este să înscrie mai multe goluri decât adversarul tău într-un interval de timp de 90 de minute. Meciul este împărțit în două reprize de 45 de minute. După primele 45 de minute, jucătorii vor lua o perioadă de odihnă de 15 minute, numită pauză. Al doilea 45 de minute se va relua și orice timp considerat potrivit pentru a fi adăugat de arbitru (timpul de accidentare) va fi în consecință.

Jucători și echipamente

Fiecare echipă este formată din 11 jucători. Acestea sunt alcătuite dintr-un portar și zece jucători din teren. Dimensiunile pasului variază de la fiecare sol, dar au aproximativ 120 de metri lungime și 75 de metri lățime. Pe fiecare pitch veți avea o cutie de 6 curți lângă gura de poartă, o cutie de 18 curți care înconjoară cutia de 6 curți și un cerc central. Fiecare jumătate a pitch-ului trebuie să fie o imagine oglindă a celeilalte în ceea ce privește dimensiunile.

În esență, echipamentul necesar pentru un meci de fotbal este terenul și un fotbal. În plus, jucătorii pot fi găsiți purtând cizme de fotbal cu șnururi, tampoane pentru tibie și benzi asortate. Portarii vor purta în plus mănuși căptușite, deoarece sunt singurii jucători cărora li se permite să manipuleze mingea. Fiecare echipă va avea un căpitan desemnat.

Scor

Pentru a marca mingea trebuie să meargă în poarta adversarului. Întreaga minge trebuie să fie peste linie pentru a fi un obiectiv legitim. Un gol poate fi marcat cu orice parte a corpului în afară de mână sau braț până la umăr. Scopul în sine constă dintr-un cadru care măsoară 8 picioare înălțime și 8 metri lățime.

Câștigarea jocului

Pentru a câștiga trebuie să înscrii mai multe goluri decât cel al adversarilor tăi. Dacă scorurile sunt egale după 90 de minute, atunci jocul se va încheia ca o remiză, în afară de jocurile de cupă, unde jocul poate merge la prelungiri și chiar la o lovitură de pedeapsă pentru a decide câștigătorul. Jucătorii trebuie să-și folosească picioarele pentru a lovi cu piciorul mingea și li se interzice să-și folosească mâinile în afară de portarii care pot folosi orice parte a corpului lor în interiorul boxului de 18 curți (dintre care mai multe se pot afla în secțiunea următoare).

Regula Offside-ului în fotbal

Offside-ul poate fi chemat atunci când un jucător atacant se află în fața ultimului apărător atunci când pasul este jucat către ei. Zona de ofsaid este concepută pentru a descuraja jucătorii să se agațe pur și simplu de poarta adversarului în așteptarea unei pase. Pentru a fi onside, acestea trebuie plasate în spatele ultimului apărător atunci când mingea este jucată pentru ei. Dacă jucătorul se află în fața ultimului apărător, atunci acesta este considerat a fi în ofsaid și va fi chemată lovitura liberă către echipa în apărare.

Un jucător nu poate fi prins în ofsaid în propria repriză. Portarul nu contează ca apărător. Dacă mingea este jucată înapoi și jucătorul se află în fața ultimului fundaș, atunci se consideră că nu este în ofsaid.