phoenixsportsclub

aseball-ul este un sport care datează din 1744 și formatele jocului au fost în vigoare până în epoca modernă de astăzi. Jocul este predominant mare în America de Nord, Canada și Japonia. Jocul este jucat în întreaga lume, cu vârful sportului provenind din seria mondială de baseball. În mod ironic, acest eveniment este concurat doar de echipe nord-americane.

Obiectul jocului

Obiectivul baseballului este de a înscrie mai multe alergări decât adversarul tău. Ideea este să lovești mingea aruncată în tine cât poți înainte de a alerga în jurul a 4 baze pentru a finaliza o alergare. Odată ce un jucător reușește să ocolească cele patru baze înainte de a fi etichetat, atunci intervine un alt bătător.

Jucători și echipamente

Se joacă un joc între două echipe, fiecare formată din 9 jucători. Jocul durează 9 reprize, fiecare echipă alternând între bătăi și câmpuri în fiecare repriză. Scorurile de la sfârșitul reprizei se adaugă la un scor cumulativ și echipa cu cele mai multe puncte câștigă. Fiecare echipă are trei ieșiri pe repriză înainte de a schimba apoi rolurile. Fiecare repriză poate fi împărțită în partea de sus (unde bate echipa în deplasare) și în partea de jos (unde bate echipa gazdă).

Câmpul este împărțit în două secțiuni: teren interior și teren exterior. Separarea terenului și a câmpului exterior este o formă de diamant cu patru baze, distanțate la fiecare 90 de metri fiecare. În centrul terenului se află movila de pitching în care se află pitcherul și aruncă mingea spre bătător. Aluatul stă la farfurie. Celelalte trei baze sunt cunoscute ca prima bază, a doua bază și a treia bază. Bătătorul trebuie să atingă toate bazele înainte de a înscrie cu succes o cursă.

Liliecii sunt confecționați fie din lemn, aluminiu, fie din materiale metalice. Mingea este albă cu cusături roșii și are un diametru de aproximativ 3 inci. Echipa de câmp poartă „mit”, care sunt practic o mănușă supradimensionată pentru a-i ajuta să prindă și să ridice mingea. Prindătorul (care stă în spatele bătătorului pentru a prinde orice bilă ratată) poartă o căptușeală suplimentară în mănușă, împreună cu protecții pentru picioare, un tampon pentru corp și o cască.

Scor

Pentru a înscrie, un bătător trebuie să lovească mingea cu liliacul în zona de câmp desemnată și să o facă în jurul tuturor celor patru baze (înainte ca echipa de câmp să poată colecta mingea și să o arunce la baza în care bate alergătorul). Un jucător poate înscrie un punct obligatoriu dacă lovește o rundă acasă, ceea ce înseamnă de obicei că mingea a părăsit zona de joc, aterizând adesea în mulțime. Un jucător se poate opri la orice bază dacă simte că nu ar putea ajunge la următoarea bază înainte de a fi etichetat.

Jucătorii pot înscrie mai multe puncte dintr-o lovitură dacă mai mulți jucători se află deja pe una dintre baze. Când auziți expresia „bazele sunt încărcate”, aceasta se referă la cazul în care există un jucător pe fiecare bază. Deci, de fiecare dată când un bătător ajunge cu succes la prima bază, ceilalți jucători de pe a doua și a treia bază sunt capabili să se scurgă acasă, câștigând câte un punct pentru echipa lor de fiecare dată. În funcție de numărul de jucători care ajung în fața caselor înainte de a fi etichetați, va depinde de câte puncte înscrieți. Se poate înscrie maximum patru puncte la o lovitură.

Câștigarea jocului

Pentru a câștiga un joc, trebuie să vă depășiți opoziția prin cele 9 reprize jucate. Echipa cu cele mai multe puncte după 9 reprize este considerată câștigătoare. În caz de egalitate, se joacă inninguri suplimentare până la încheierea câștigătorului.

 • Reguli de baseball
  Baseballul are două echipe formate din 9 jucători.
  Pozițiile echipei de câmp sunt formate dintr-un ulcior, un captor, un prim de bază, un al doilea de bază, un shortstop, un al treilea de bază și trei outfielders pe terenul stâng, teren central și teren drept.
  Jocurile durează 9 reprize, dintre care ambele echipe ajung să bată o singură dată. Dacă jocul este egalizat după 9 reprize, atunci se va adăuga o repriză suplimentară până când va fi găsit un câștigător. Dacă echipa care bate al doilea în partea de jos a celei de-a 9-a reprize este deja în față în puncte, atunci nu trebuie să-și finalizeze repriza de bătăi.
  Odată ce ați ales un ordin de bătăi, acesta nu poate fi schimbat pe tot parcursul jocului. Înlocuitorii sunt permiși, cu toate acestea, trebuie să bată în ordinea jucătorului anterior pe care l-au înlocuit.
  Dacă bătătorul reușește să lovească mingea din ulcior, trebuie să facă un efort pentru a ajunge cel puțin la prima bază. Apoi pot rula la câte baze doresc înainte de a fi etichetați. Fiecare bază trebuie atinsă cu o parte a corpului bătătorilor atunci când aleargă.
  Un bătător face până la trei lovituri înainte de a ieși. O lovitură este considerată atunci când un bătător leagă o minge și o ratează. Bătașul poate lăsa mingea, dar, dacă se află într-o anumită zonă (numită „zonă de atac”), atunci se va da și o lovitură. Dacă patru bile ratează zona de lovitură și bătătorul nu își leagă batul, acestea pot merge până la prima bază.
  Când este pe bază, aluatul poate alerga la următoarea bază în orice moment.
  Jucătorii pot fi concediați fie printr-o „lovitură” (referindu-se la un bătător care lipsește mingea de trei ori), „forțare” (când un jucător nu reușește să facă baza înaintea jucătorului defensiv), fie „zboară” (când mingea este lovit în aer și prins fără să sară), și ‘tagouts ‘(în cazul în care un jucător defensiv cu mingea îl marchează pe batist cu mingea în timp ce aleargă).