Distanță scurtă sau sprinturi

Un sprint este o cursă scurtă de alergare. Într-o competiție de atletism există, în general, trei distanțe diferite de sprint: 100m, 200m și 400m. Evenimentul olimpic original, cursa stadion, a fost un sprint de aproximativ 180m. O cursă de sprint începe cu alergătorii în blocuri de pornire pe banda lor. Oficialul va spune „pe urmele tale”. În acest moment, cursorul ar trebui să fie concentrat pe pistă, cu picioarele așezate în blocuri, cu degetele pe pământ în spatele liniei de plecare, cu mâinile ușor mai largi decât lățimea umerilor, cu mușchii relaxați. Apoi oficialul va spune „Set”. În acest moment, alergătorul ar trebui să-și ridice șoldurile ușor deasupra nivelului umerilor, picioarele împinse cu putere în blocuri, ținându-și respirația și gata să alerge. Apoi, există explozia și cursa a început. Alergătorul ar trebui să expire și să alerge din blocuri fără să sară. Partea inițială a cursei pe care alergătorul o accelerează la viteza maximă. Odată ce viteza maximă este atinsă, rezistența începe atunci când alergătorul încearcă să mențină acea viteză pentru restul sprintului. Sprinterii ar trebui să rămână relaxați în timp ce aleargă și să își miște brațele într-o mișcare directă înainte și înapoi. Ar trebui să se concentreze pe banda lor și pe pista de la start și linia de sosire pentru ultima jumătate a cursei sau cam așa ceva.

Distanța de mijloc

Cursele de distanță medie sunt cursele de 800 m, 1500 m și lungimea de 1 mile. Aceste curse necesită abilități și tactici diferite pentru a câștiga sprinturile. Se bazează mai mult pe rezistență și ritm decât pe viteza pură. De asemenea, alergătorii nu stau pe o singură bandă pentru întreaga cursă. Acestea încep pe benzi eșalonate, pentru a face distanța aceeași pentru fiecare alergător, dar cursa devine în curând deschisă fără benzi, iar alergătorii trebuie să treacă unul lângă altul pentru a câștiga conducerea.

Distanta lunga

Există trei curse principale pe distanță lungă: 3000m, 5000m și 10.000m. Aceste curse sunt similare cu cursele de distanță medie, dar accentul este și mai mult pe ritmul corect și rezistența.

Obstacole

O cursă de obstacole este una în care obstacolele sunt plasate la intervale de-a lungul pistei, pe care alergătorii trebuie să le sară pe linia de sosire. Cursele tipice de obstacole sunt 100m și 400m pentru femei și 110m și 400m pentru bărbați. Cronometrarea, munca la picioare și tehnica sunt cheia în câștigarea evenimentelor de obstacole. Desigur, trebuie totuși să fii rapid, dar sări cu obstacolele fără să încetinească prea mult este cum să câștigi în obstacole.

Relee

Cursele de ștafetă sunt echipele de alergători care se întrec unul împotriva celuilalt. În mod obișnuit sunt 4 alergători și 4 picioare la cursă. Primul alergător începe cu bagheta și rulează prima manșă predând celui de-al doilea alergător. Înmânarea trebuie să aibă loc de obicei într-o anumită zonă a pistei. Cel de-al doilea îl predă apoi pe al treilea și al treilea pe al patrulea. Al patrulea alergător rulează ultima, sau ancora, piciorul până la linia de sosire. Cursele de ștafetă obișnuite sunt 4x100m și 4x400m.