Este aproape imposibil să enumerați toate miturile și concepțiile greșite despre antrenamentul de forță. Aceste mituri vor fi dezmințite cu următoarele informații.

antrenamentul de forță este numai pentru bărbați.

  • Pregătirea de forță este esențială atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Femeile pierd din densitatea osoasa dupa menopauza si sunt mai susceptibile la osteoporoza. Antrenamentul de forță încetinește scăderea densității osoase și întârzie progresia osteoporozei. De asemenea, antrenamentul de forță poate încetini pierderea musculară, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului și la prevenirea căderilor.

Este riscant să faci antrenament de forță

  • Făcut corect, antrenamentul de forță poate fi complet sigur. Forma corectă și tehnica sunt cele mai importante două aspecte ale antrenamentului. Lezarea mușchilor, ligamentelor, tendoanelor sau oaselor poate rezulta din efectuarea incorectă a exercițiilor. Dacă sunteți la început, este recomandat să începeți încet și să vă îndreptați spre exerciții mai provocatoare și rezistență mai mare.

Sunt prea slab pentru a începe antrenamentul de forță

  • Antrenamentul de forță este ușor pentru toți cei suficient de slabi. Antrenamentul de forta poate fi foarte benefic chiar daca muschii tai sunt slabi. Mușchii puternici joacă un rol esențial în flexibilitate și echilibru. Multe tipuri de antrenament de forță disponibile vor funcționa pentru fiecare tip de corp. Pentru începători, antrenamentul cu greutăți corporale poate fi o opțiune excelentă și poate duce la utilizarea greutăților libere sau a aparatelor.

Va trebui să fiți mai voluminos.

  • Aceasta este o preocupare comună pentru femei. Se crede că antrenamentul de forță te va face să arăți ca un hulk. Acest lucru este fals. Nouăzeci la sută (90%) dintre femei nu pot construi suficientă masă musculară pentru a-și face corpul să pară mare. Acest lucru se datorează faptului că femeile sunt mai puțin susceptibile de a avea niveluri ridicate de testosteron, care sunt esențiale pentru construirea masei musculare. Organismul poate crește sinteza proteinelor, ceea ce face ca mușchii să crească și să se extindă. Hormonul estrogen nu va provoca o creștere semnificativă a forței femeilor.

articulațiile tale vor suferi din cauza antrenamentului de forță.

  • Deși acest mit este adevărat, el poate fi valabil doar dacă exercițiile nu sunt făcute corect. Antrenamentul de forță poate reduce durerile articulare atunci când este făcut corect și în siguranță. Acest lucru se datorează faptului că mușchii din jurul articulațiilor devin mai robusti și mai stabili. Antrenamentul de forță poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor în vârstă, deoarece le permite să fie mai mobili și să îndeplinească sarcinile zilnice mai eficient.

Pot viza zonele în care vreau să slăbesc și să slăbesc.

  • Este imposibil să pierzi grăsime într-o zonă a corpului tău. Trebuie să ai un deficit de calorii dacă vrei să-ți tonifiezi anumite zone ale corpului. Este dificil să știi unde corpul tău va pierde cele mai multe grăsimi. Pentru a pierde grăsimea corporală și a arăta tonifiat, puteți face antrenament de forță pentru întregul corp de până la trei ori pe săptămână. De asemenea, trebuie să ai o dietă sănătoasă.