phoenixsportsclub

Ca alergător, știi foarte bine câte mile a parcurs fiecare pereche de adidași. Și înțelegi importanța menținerii pantofilor de alergare în formă bună și înlocuirea lor pe măsură ce se uzează. Dar ți-ai dat seama că pantofii tăi de alergare ar putea dezvălui informații cruciale despre performanța ta?

ESENTIALILE —

• Modelul de purtare al pantofilor de alergare poate dezvălui informații cruciale despre modul în care vă distribuiți greutatea atunci când alergați. De asemenea, vă poate ajuta în alegerea pantofului de alergare ideal pentru nevoile dumneavoastră.

• Există trei modele diferite de uzură care pot sugera suprapronația sau supinația: neutru, medial și lateral.

• Pantofii de alergare cu suport pentru arc îi ajută pe suprapronatorii să alerge mai eficient și să-și întindă pasul. Suportul arcului ajută subpronatorii prin răspândirea impactului fiecărui pas pe o regiune mai mare a piciorului.

• Branțurile Tread Labs Pace sunt recomandate alergătorilor pentru a îmbunătăți biomecanica și adaptabilitatea. Consultați branțurile noastre Dash dacă sunteți un alergător competitiv care are nevoie de branțuri mici, ușoare și super-ferme pentru o utilizare mai bună a energiei.

CE AR TREBUI SA STII –

Înțelegerea modelelor tălpii pantofilor vă poate ajuta să vă îmbunătățiți echilibrul, să preveniți rănile și să alegeți următoarea pereche de pantofi de alergare, așa că acordați-vă câteva minute pentru a examina partea de jos a pantofului.

ANALIZA DE MODEL ÎN PANTOFUL ACTUAL

Examinați talpa pantofilor de alergare răsturnându-le. Chiar dacă biomecanica dumneavoastră este bună, veți vedea uzura dedesubt a pantofului într-o singură locație. În timp ce modelele de purtare a pantofilor de alergare sunt total naturale, ele pot dezvălui multe despre tine și despre biomecanica ta de alergare.

Potrivit revistei Lower Extremity, „Pronația este o parte importantă a biomecanicii corecte a alergării, deoarece ajută la absorbția și stabilitatea stresului. .”

De aceea este esențial să-ți stăpânești pronunția. Pentru că odată ce știi în ce categorie te încadrezi, poți obține adidași personalizați care să te ajute să-ți controlezi pronația și să descoperi eforturile optime de susținere a arcului pentru biomecanica în curs de desfășurare.

Când vă uitați la partea inferioară a pantofilor de alergare, cel mai probabil veți putea identifica unul dintre cele trei modele de purtare: uzură mediană, uzură neutră sau uzură laterală.

CE ÎNSEAMNĂ UN MODEL DE STRATEGIE MEDIALĂ PE PANTOFI DE ALLERGARE?

Suprapronarea provoacă uzura medială pe partea inferioară a pantofului de alergare. Suprapronarea are loc atunci când rola naturală de amortizare interioară din picior este suprasolicitată, ceea ce poate duce la:

• Leziuni legate de alergare la gleznă, gleznă, genunchi și șold

• Eșecul arcului

• Fasciita plantară este un tip de fasciită plantară care afectează

• Ineficacitate

Suprapronarea ar putea face dificilă antrenamentul pentru un maraton sau un record personal într-un 5k. Suprapronatorii ar trebui să poarte pantofi pentru reglarea mișcării, potrivit experților.

Pantofi de alergare cu control al mișcării ajută la controlul piciorului și la transferul corect al greutății. „Un pantof de alergare cu control al mișcării diferă de un pantof neutru prin faptul că are o înclinare a tocului de peste 10 mm, un călcâi sau talpă lateral, un ax termoplastic pentru mijlocul piciorului și o talpă intermediară cu dublă densitate”, potrivit PodiatryToday. În plus, au o talpă intermediară mai fermă decât pantofii neutri.

Combinația dintre pantofii de control al mișcării și suportul pentru arc fix poate fi un schimbător de joc pentru suprapronatori. Suportul, ca și tălpile, îmbunătățește orientarea corpului și biomecanica, controlând în același timp pronația.

CE ÎNSEAMNĂ UN MODEL DE PURTĂ A PANTOFILOR DE ALERGERE NEUTRE?

Uzura neutră se manifestă ca uzură uniformă pe întreaga suprafață, precum și pe suprafața tălpii (stratul exterior al tălpii).

Persoanele care au cel mai eficient pas din punct de vedere energetic folosesc de obicei pantofi de alergare neutri. Mijlocul natural al corpului de a absorbi șocurile în timp ce face un pas este pronația, un proces biomecanic care transferă greutatea pe picior.

Luați în considerare achiziționarea unui pantof de stabilitate dacă observați uzură neutră. Cea mai răspândită formă de pantof de alergare este pantofii de stabilitate. Suportul media ușor și amortizarea bună a talpii intermediare sunt cele două elemente principale.

Alergarea în pantofi de stabilitate cu un branț vă poate ajuta să vă întindeți pasul. Asigurați-vă pur și simplu că branțul pe care îl selectați are un suport pentru arc care corespunde cu curbele piciorului. De asemenea, ar trebui să aibă o cupă adâncă pentru călcâi, care ajută la înmuierea fiecărui pas.