Terenul de fotbal

Terenul de joc are o lungime de 100 de metri, cu o zonă finală de 10 metri pentru fiecare echipă. Câmpul are dungi care rulează lățimea câmpului la intervale de 5 metri. Există, de asemenea, linii mai scurte, numite hash marks, care marchează fiecare interval de curte în jos pe câmp. Terenul de fotbal are o lățime de 160 de metri.

Punctul în care zona finală se întâlnește cu terenul de joc este denumit linia de poartă. Linia de poartă este zona de sfârșit, care este același cu a spune marca 0-yard. De acolo, numerele marchează intervale de 10 metri până la linia de 50 de metri, care marchează centrul terenului. După ce ajung la linia de 50 de metri, markerii de metraj coboară la fiecare zece metri (40, 30, 20, 10) până ajung la linia de poartă opusă.

Echipe

Fotbalul prezintă două echipe care joacă una împotriva celeilalte. Fiecare echipă are voie să aibă unsprezece bărbați pe teren la un moment dat. Peste 11 jucători de pe teren se soldează cu un penalty. Este permisă înlocuirea nelimitată, dar jucătorii pot intra pe teren doar când mingea este moartă și jocul este oprit.

Fiecare echipă are jucători de ofensă, jucători de apărare și jucători specializați, numiți „echipe speciale”. Dacă o echipă are posesia mingii, aceasta este considerată a fi contravențională și își folosește jucătorii de ofensă pentru a încerca să alerge cu mingea sau să treacă mingea înainte spre zona finală a adversarului. Între timp, cealaltă echipă, considerată a fi în apărare, își va folosi jucătorii de apărare pentru a încerca să oprească cealaltă echipă să avanseze mingea. Dacă se așteaptă un joc de lovitură, echipele vor folosi echipele lor speciale.

Începând jocul

Jocul începe când una dintre echipe dă startul fotbalului la cealaltă. Căpitanii fiecărei echipe și arbitrul se întâlnesc în centrul terenului pentru a arunca o monedă pentru a determina care parte este echipa de lovitură. primind lovitura de la cealaltă echipă, decidând în mod esențial dacă vor să fie prima ofensivă sau apărare

Echipa primitoare trebuie să prindă mingea și să încerce să avanseze mingea spre capătul opus al terenului până la zona de capăt a celeilalte echipe. Jocul, sau în jos, se termină atunci când mingea coboară la pământ sau mingea iese în afara terenului. Locul în care mingea coboară devine linia de scrimmage și este locul unde mingea este plasată pentru începutul următoarei piese. Infracțiunea primește patru încercări sau coborâșuri pentru a câștiga 10 metri sau mai mult. La atingerea a 10 yarzi, infracțiunea primește încă patru încercări de a atinge 10 sau mai multe yarde și jocul continuă așa până când atacul marchează sau apărarea recâștigă posesia mingii.

Metode de notare

Cel mai mare obiectiv al infracțiunii este de a înscrie un touchdown. Pentru a înscrie un touchdown, un jucător trebuie să transporte mingea peste linia de poartă a opoziției sau să prindă o pasă în zona finală. Odată ce mingea traversează planul liniei de poartă în timp ce se află în posesia unui jucător, se înscrie un touchdown. Un touchdown valorează șase puncte. Echipei care înregistrează un touchdown primește bonusul de a încerca să adauge încă unul sau două puncte. Acestea se numesc încercări de conversie extra-punct.

Dacă o echipă alege să câștige două puncte în plus, se va alinia la linia de două curți și va face o singură încercare de a alerga sau de a trece mingea în zona finală. Dacă echipa reușește, echipei i se acordă două puncte. Dacă echipa nu reușește, atunci nu se acordă puncte suplimentare. Echipa poate alege, de asemenea, să meargă pentru un singur punct suplimentar, lovind mingea prin stâlpii de poartă de pe linia de cincisprezece metri.

Golurile pe teren sunt o altă modalitate prin care o echipă poate obține puncte în joc. Un gol pe teren valorează trei puncte. O echipă aflată într-o situație a patra în jos ar putea decide să încerce un gol pe teren, ceea ce înseamnă că echipa simte că lovitura de picior a echipelor sale speciale se află într-un interval confortabil de lovire a mingii între barele verticale ale stâlpului de poartă din zona finală a adversarului.