Recent, am trăit un alt eveniment tragic: o înjunghiere în masă la un liceu din zona Pittsburg. Cu doar o săptămână înainte, a fost încă o nouă împușcătură în masă la Fort Hood. Și înainte de asta, un lung șir de tragedii devastatoare și care pot fi prevenite de genul care se pare că devin din ce în ce mai frecvente pe zi ce trece. The Navy Yard, Aurora, Newtown, Virginia Tech, Columbine: odinioară nume care pur și simplu ne-au adus în minte locații calm din marea noastră națiune, care, din păcate, acum, evocă amintiri devastatoare de nespusă durere de inimă.

În mijlocul tuturor acestor lucruri, un dialog național a început din nou să apară. Este unul care, având în vedere stabilitatea mentală îndoielnică a multor trăgători din aceste evenimente, implică discuții care se învârt în jurul atitudinilor și politicilor națiunii noastre cu privire la sănătatea mintală.

~ Facem suficient pentru a trata bolnavii mintal?

~ Cum putem analiza mai bine oamenii pentru boli mintale?

~ Cum putem ține armele departe de mâinile celor cu istoric de instabilitate mentală?

Si asa mai departe…

Dar iată o întrebare pe care încă nu am auzit-o: „Ce putem face pentru a preveni bolile mintale pentru început?”

Pare logic. Și, sincer, dacă am avea de-a face cu o epidemie de gripă, obezitate sau altă boală fizică, prevenirea ar fi în fruntea acestei liste. Dar, în mod ciudat, atitudinile și obiceiurile culturii noastre referitoare la sănătatea mintală diferă semnificativ de cele față de sănătatea fizică.

Gandeste-te la asta.

În domeniul fizic, este universal recunoscut (deși nu întotdeauna practicat) că, dacă vrei un corp sănătos, trebuie să faci întreținere preventivă: periați-vă dinții, mâncați hrană rezonabil sănătoasă, faceți exerciții fizice, odihniți-vă suficient. Zi de zi, ne angajăm într-o serie de treburi menite să ajute la îmbunătățirea bunăstării și longevității sinelui nostru fizic.

Cu alte cuvinte, înțelegem că starea fizică este un precursor al sănătății fizice. Cu toate acestea, în chestiuni legate de sinele nostru mental și emoțional, găsim o poveste diferită.

Dezvoltarea obiceiurilor pentru a ne hrăni și a ne exercita sinele mental și emoțional nu este ceva considerat în mod regulat de majoritatea americanilor. Dimpotrivă, cea mai mare parte a efortului nostru care vizează satisfacerea nevoilor noastre mentale și emoționale se referă mai mult la mișcare decât la fitness. Simtindu-se stresat? Luați o bere cu prietenii. Tristețea te-a doborât? Du-te să vezi cel mai recent film de succes. Neliniștit de muncă? Ce zici de o rundă de golf?

În loc să ne creștem capacitatea mentală, ne medicam singuri. Ne angajăm în activități care să ne facă să ne simțim mai bine pe termen scurt, dar fără a aborda cu adevărat problema rădăcină care gravitează în jurul unei capacități insuficiente de a absorbi și de a face față dificultăților vieții. Este ca și cum ai aborda creșterea în greutate prin îndepărtarea tuturor oglinzilor din casă. Sigur că te poate face să te simți temporar mai bine, dar ce face pentru a rezolva problema?

Adevărul este că este o abordare care de prea multe ori produce ceea ce poate fi descris doar ca minți sălbatice, libere.

Fitness mental definit

Pentru a fi clar, în acest context Mental Fitness nu se referă la dezvoltarea cunoștințelor sau chiar la acuitatea mentală. Acesta este un punct important. Multe dintre activitățile mentale pe care le întreprindem pentru a ne dezvolta mintea au foarte puțin de-a face cu Fitnessul Mintal, așa cum este menționat aici. Exemple de activități care NU măresc în mod dramatic nivelurile noastre de fitness mintal includ:

Digerarea datelor ca parte a procesului de învățare

Exercitarea propriei abilități cognitive pentru a face mintea mai agilă

Participarea la activități care calmează și hrănesc mintea și emoțiile agitate

Acest lucru nu înseamnă că aceste activități nu sunt demne și valoroase, pentru că, evident, sunt vitale în dezvoltarea noastră ca ființe umane productive și fericite. Chiar și așa, în cea mai mare parte, ele nu ajută la creșterea capacității noastre de a sintetiza o experiență relativ plină de ușurință în cele mai dificile circumstanțe. Și cultivarea acelei experiențe pline de ușurință este inima Fitnessului Mintal.

Cheia pentru înțelegerea Fitnessului Mintal este noțiunea de capacitate. Fitness-ul mental este măsura capacității cuiva de a face față provocărilor vieții fără a fi dezechilibrat în mod nejustificat. Este capacitatea de a rezista unei concedieri, de a suporta un diagnostic de sănătate sau de a îndura o provocare financiară cu grație, elan și un sentiment de calm încrezător.

Cunoaștem cu toții oameni ca ăsta, care nu par să fie niciodată ciufuliți. O concediere? Nici o problema. Audit IRS? Amenda. Un accident rutier? Nu mare lucru. În timp ce toți cei din jurul lor sunt trimiși în picături, acești oameni rămân calmi, calmi și strânși, indiferent de ce le aruncă viața. Deci, ce este la acești oameni care îi face atât de bine echipați pentru a face față cu talent provocărilor vieții?

Ai ghicit: au un nivel de fitness mintal care le permite să treacă cu talent de astfel de lucruri. Cu cât nivelul de fitness mental este mai mare, cu atât capacitatea mentală și emoțională este mai mare și capacitatea de a trăi fericit, în ciuda mingilor curbe pe care viața ți-o aruncă.

În mod clar, această imunitate de a fi lovit de suișurile și coborâșurile vieții pare să fie dezvoltată mai natural la unii oameni decât la alții. Și este adevărat, unii oameni par să se nască cu o capacitate naturală de a face față cu talent provocărilor vieții – adică sunt înzestrați cu un nivel de fitness mental mai mare decât media. Dar – și acest lucru este crucial – acest lucru nu înseamnă în niciun caz că nivelul de fitness mental al cuiva este fix.

Din nou, putem lua indicii din domeniul fizic. Căci același lucru este valabil și pentru nivelurile noastre fizice înnăscute. Unii dintre noi sunt sportivi născuți, alții sunt orice altceva. În ciuda faptului că noi, oamenii, avem forme și dimensiuni și abilități fizice, indiferent de nivelul natural de condiție fizică, TOȚI putem beneficia de pe urma exercițiilor fizice – și de a ne îmbunătăți starea fizică și de a trăi o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Și așa este și cu Mental Fitness.

Aceasta înseamnă că nu suntem victime ale nivelului nostru natural de fitness mental și nici ale circumstanțelor noastre. Amintiți-vă, cu cât starea noastră mentală este mai mare, cu atât mai ușor putem rămâne netulburați de dificultățile inevitabile pe care viața ni le aruncă în cale. Așa că deschide calea către mai multă fericire și mulțumire – în vremuri bune și rele.

Și la fel de important, dezvoltarea noastră în acest sens poate servi ca o componentă importantă în sănătatea comunităților noastre. Fitnessul fizic ajută la prevenirea bolilor fizice. Mental Fitness ajută la prevenirea bolilor mintale. Este un mijloc simplu de a spori bunăstarea noastră a tuturor.

Cu această înțelegere, problema devine una a creșterii aptitudinii noastre mentale – capacitatea noastră de a rămâne netulburați mental și emoțional în circumstanțe mai multe și variate, mai ales în situații care ne-au dezechilibrat istoric.

Cum îmi cresc starea mentală?

Deci, toate acestea ridică întrebarea: „Cum ne creștem nivelul de fitness mental?” În mod surprinzător, este mai simplu și mai direct decât ați putea crede și, cu adevărat, nu este atât de diferit de modul în care ne dezvoltăm mai multă condiție fizică!

Gandeste-te la asta. Pentru a ne consolida capacitatea fizică, de exemplu capacitatea de a ridica greutăți, te provoci fizic. Pentru a ridica mai multă greutate, trebuie să ridici mai multă greutate. Forța crește pe măsură ce ridici în mod deliberat doar puțin mai multă greutate decât ești confortabil. Dacă poți ridica cu ușurință 80 de lire sterline, ridică 85; odată ce poți ridica 85 fără dificultate, treci până la 90; si asa mai departe. Vă extindeți capacitatea de a ridica greutăți ridicând întotdeauna puțin mai mult decât este confortabil și rămânând cu arsura.

Același principiu se aplică atunci când lucrați pentru a vă extinde capacitatea mentală și emoțională. Și aici invitația rămâne aceeași: fă puțin mai mult decât este confortabil și rămâi cu arsura. Dar pentru extinderea capacității noastre mentale și emoționale, în loc să avem nevoie de greutate fizică pentru a oferi rezistența necesară creșterii, avem nevoie de dificultate sau de provocare.

Iată chestia: provocările vieții, cele care de obicei ne aruncă într-un zgomot, sunt pentru fitness-ul nostru mintal, așa cum greutatea este pentru forma noastră fizică. Sunt provocări care pot fi folosite pentru a ne crește capacitatea de a face față cu calm provocărilor vieții, dar numai dacă vedem oportunitățile pentru ceea ce sunt ele.

Mărturisesc. Există mult mai multe nuanțe pentru creșterea efectivă a nivelurilor noastre de fitness mintal decât este prezentat în această explicație simplistă. Cu toate acestea, premisa rămâne solidă. Și asta știu din experiență.

Vedeți, să ajut oamenii să-și cultive o condiție mentală și emoțională optimă este munca mea de viață. De-a lungul anilor, am văzut mii și mii de oameni creând vieți de o mare ecuanimitate și împlinire, chiar și în mijlocul torenților de dezamăgiri și provocări. Instrumentele alese de mine sunt extrase din vechea înțelepciune a yoga (atingând aspectele mentale și emoționale mai puțin cunoscute ale practicii dincolo de simple posturi și respirație yoga), dar asta nu înseamnă că acestea sunt singurele instrumente care pot fi folosite în acest scop. .

Este această orientare către Mental Fitness un glonț de argint? Va pune capăt bolilor mintale și va opri complet viitoarele crime și alte asemenea tragedii? Nici pe departe. Căci adevărul este că Fitnessul mintal nu poate eradica complet bolile mintale, la fel cum fitnessul fizic poate pune capăt total bolilor fizice.

Vom avea întotdeauna nevoie de modalități de tratament, facilități și profesioniști pregătiți pentru a răspunde nevoilor celor care au alunecat în boli mintale. La fel cum facem pentru cei bolnavi fizic.

Dar dacă am putea lua măsuri pentru a reduce incidența unei astfel de boli chiar și cu 5 sau 10 sau 20 la sută, nu ar merita?

Invitația aici este să ne uităm la impactul extraordinar pe care l-a avut dezvoltarea unei forme fizice mai mari asupra reducerii bolilor fizice. Și apoi orientați-vă spre folosirea acelorași principii ca mijloc de creștere a capacității noastre mentale pentru a ajuta la reducerea incidenței bolilor mintale, de asemenea.

Deși impactul real al unei astfel de mișcări este incert, pare clar din punctul în care stau că datorăm victimelor și familiilor acestor tragedii fără sens să încerce.

Eric Walrabenstein este fondatorul Yoga Pura și este una dintre cele mai căutate autorități în aplicarea tehnologiei yoghine pentru autovindecare și împuternicire în națiune. În calitate de autor, vorbitor și maestru în domeniul sănătății minții/corpului, E este renumit pentru că înțelepciunea străveche a yoga este practică și relevantă pentru oameni din toate categoriile sociale.