Este vital să vă mențineți sănătatea. Sănătatea ta este crucială pentru bunăstarea ta zilnică și pentru modul în care îmbătrânești. Veți trăi o viață mai activă și împlinită, permițându-vă să vă bucurați de o calitate mai bună a vieții.

Traiul sănătos necesită un echilibru între alimentație sănătoasă, exerciții fizice, somn de calitate, atenție și un stil de viață sănătos.

Un stil de viață sănătos este important

Este ușor să uiți de corpul tău și de sănătate când ești tânăr. Pe măsură ce înaintați în vârstă, devine mai important să vă mențineți sănătatea. Vei avea mai multă energie și mai puțină durere dacă corpul tău este într-o formă bună.

Înțelegerea modului în care viața sănătoasă vă poate ajuta să vă mențineți o sănătate bună este esențială. Acestea includ nutriția, exercițiile fizice, somnul și gestionarea stresului. Sănătatea ta poate avea de suferit atunci când aceste aspecte ale vieții tale nu sunt echilibrate.

Corpul tău va funcționa bine dacă ai o dietă sănătoasă, bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare, proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Exercițiile fizice regulate vă pot întări oasele, mușchii și plămânii, precum și sistemul cardiovascular.

Corpul tău poate repara celulele și poate efectua alte sarcini de întreținere dormind șapte până la opt ore în fiecare noapte. Un stil de viață sănătos este, de asemenea, esențial.

Conform Institutului Național de Sănătate, stresul poate provoca efort în organism și poate crește riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială, diabet și chiar tulburări mentale.

Stresul cronic poate duce la alegeri nesănătoase ale stilului de viață, cum ar fi fumatul, consumul de alcool și consumul de alimente nesănătoase.

O greutate mai sănătoasă

Veți fi mai energic să faceți exerciții fizice și să mâncați o dietă sănătoasă. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți greutatea în jos.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă ca adulții să facă exerciții fizice cel puțin 150 de minute pe săptămână, cu două zile de antrenament de forță, pentru a menține sănătatea și o greutate sănătoasă.

Ele subliniază importanța activității fizice, care vă poate face să vă simțiți mai sănătoși, să dormiți mai bine și să faceți mai bine. Exercițiile fizice regulate sunt o modalitate excelentă de a menține un stil de viață sănătos.

Sănătate mintală îmbunătățită

Un stil de viață și un corp sănătos vă pot face mai fericit și mai liniștit.

Alianța Națională pentru Bolile Mintale sugerează să mănânci bine, să faci sport în mod regulat și să trăiești un stil de viață sănătos dacă suferi de depresie, anxietate sau orice altă boală mintală.