Sprinturi sau distanțe scurte

Un sprint este o alergare pe distanță scurtă. Există trei distanțe de sprint într-o competiție de atletism: 100 de metri, 200 de metri și 400 de metri. Cursa pe stadion, primul eveniment olimpic, a fost un sprint de aproximativ 180 de metri.

O cursă de sprint începe cu alergătorii pe benzile lor respective la blocurile de start. „Pe semnele tale”, va spune oficialul. Concursul ar trebui să fie concentrat pe pistă în această etapă, cu picioarele în blocuri, cu vârfurile degetelor pe sol în spatele liniei de start, mâinile puțin mai late decât lățimea umerilor și mușchii relaxați. Oficialul va anunța apoi „Set”. În acest moment, alergătorul ar trebui să aibă șoldurile ușor peste nivelul umerilor, picioarele ferm plantate în blocuri, respirația ținută și ar trebui să fie gata de cursă. Apoi se aude o bubuitură și începe cursa. Expiră și sprintează afară din blocuri, mai degrabă decât să sari. Alergatorul accelerează la viteză maximă în primele etape ale cursei. Odată ce viteza maximă este atinsă, anduranța alergătorului începe în timp ce încearcă să mențină acea viteză pentru restul sprintului.

Sprinterii ar trebui să mențină o postură relaxată atunci când aleargă și să-și miște brațele înainte și înapoi în linie dreaptă. Pentru a doua jumătate a cursei sau cam asa ceva, ei ar trebui să fie concentrați pe banda lor și pe pistă la început și la liniile de sosire.

Pământul de mijloc

Cursele de 800 m, 1500 m și 1 milă sunt cursele de distanță medie. Pentru a câștiga, aceste curse necesită abilități și tactici diferite decât sprinturile. Ei pun un accent mai mare pe anduranță și pe ritm decât pe viteza pură. De asemenea, alergătorii nu stau pe o singură bandă pe toată durata cursei. Ei încep pe benzi eșalonate pentru a se asigura că fiecare alergător parcurge aceeași distanță, dar cursa devine rapid deschisă, fără benzi, iar alergătorii trebuie să treacă unul în jurul celuilalt pentru a lua conducerea.

Călătorii pe distanțe lungi

Cursele de distanță lungă sunt împărțite în trei categorii: 3000m, 5000m și 10.000m. Aceste evenimente sunt comparabile cu cursele de mijloc, dar pun un accent mai mare pe ritmul și rezistența adecvate.

Obstacole

O cursă cu obstacole este una în care alergătorii trebuie să sară peste obstacole puse la intervale de-a lungul pistei la apropierea de linia de sosire. Cursele cu garduri pentru femei sunt 100 m și 400 m, în timp ce cursele cu garduri pentru bărbați sunt cele 110 m și 400 m. Câștigarea evenimentelor cu obstacole necesită o combinație de sincronizare, joc de picioare și tehnică. Desigur, trebuie să fii rapid, dar cel mai bun mod de a câștiga la obstacole este să le iei cu pasiune și să nu încetinești semnificativ.

relee

Cursele de ștafetă pun două echipe de alergători unul împotriva celuilalt. Cursa are de obicei patru alergători și patru etape. Primul alergător ia ștafeta și aleargă prima etapă înainte de a o transmite celei de-a doua. De obicei, transferul trebuie să aibă loc într-o anumită regiune a pistei. Al doilea îi pasează apoi mingea celui de-al treilea, care apoi o pasează celui de-al patrulea. Etapa finală, sau ancora, până la linia de sosire este alergată de al patrulea alergător. Stafetele 4x100m și 4x400m sunt curse de ștafetă populare.